+420 602 411 496

Tento nízkoenergetický rodinný dům se nachází v klidné části obce Vrané nad Vltavou na mírném západním svahu. Hmotová kompozice exteriéru i interiéru využívá právě svažitosti terénu. Z jednoduché hmoty domu s pultovou střechou vystupuje kvádr obývacího prostoru, který je směrem do zahrady otevřen rozměrným rohovým oknem. Tím vzniká maximální pocit propojení se zahradou. Na plochou zelenou střechu nad obývacím pokojem lze vstoupit z rodičovské ložnice a otvírá se z ní krásný výhled na hluboké údolí Vltavy. Na dům navazuje samostatná dvojgaráž s technickým zázemím. Vše je propojeno do harmonického celku dřevěnou pergolou. Klient požadoval návrh pasivního domu, což by však vylučovalo prostorovou členitost, která je v tomto případě nosnou myšlenkou návrhu. Po diskuzi s klientem jsme se rozhodli zůstat u tohoto konceptu a smířit se s tím, že dům bude “pouze” nízkoenergetický. Dům se právě realizuje a na stavbě provádíme autorsko- technický dozor.

Rodinný dům Na Kodlíči - Vizualizace
 
Rodinný dům Na Kodlíči - Hrubá stavba
 
Rodinný dům Na Kodlíči - Hrubá stavba
 
Rodinný dům Na Kodlíči - Hrubá stavba
 
Rodinný dům Na Kodlíči - Půdorys přízemí
 
Rodinný dům Na Kodlíči - Půdorys patra
 
Rodinný dům Na Kodlíči - Pohled západní a jižní
 
Rodinný dům Na Kodlíči - Pohled východní a severní
 
 
 
Powered by Phoca Gallery